a mountain-side courtyard home

COURTYARD-HOUSE_03

This house is a line of three squares: a central tree-filled courtyard flanked by a garage/studio impluvium volume on one end, and a large, hip-roofed residence on the other.  The rafters of this roof extend to encapsulate a long porch, the majority of which is screened.  A spiral staircase descends to the bedrooms, which are located below.  The complex is imagined to be sited on a hillside, with the garage square nearly underground, and the residence looking out over the valley below.

COURTYARD-HOUSE_04

COURTYARD-HOUSE_05

COURTYARD-HOUSE_01

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s