a pantheon, of sorts

pantheon_01

This project started as a half-cube, which then got its corners chamfered off to become an octagon.  It then had a large spherical central space carved out of its inside, in grand imitation of the archetypal Pantheon in Rome, but here rendered in simple brick, without the fuss of the Orders or coffers.  Typically, the entrance to a central sancto sanctorum like this is given directly from the outside, but this project forces one to ambulate first through smaller domes at the corners before entering the central space, which is shown in the diagonal section below.

pantheon_02

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s